TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
Szociológia és antropológia

: Szociológia és antropológia

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Antropológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Osiris Könyvtár

Terjedelem:

555 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633765060

tartalom:

"A szociológus, antropológus Marcel Mauss (1872-1950) a francia etnológia és antropológia megteremtője, egyik legnagyobb hatású teoretikusa. Bár maga elméleti érdeklődésű tudósként terepmunkát nem végzett, a francia antropológiai terepkutatások legnagyobb inspirátora volt. Nevéhez fűződik a totális társadalmi tény fogalma, mellyel a társadalmi élet intézményeinek és reprezentációinak konkrét körülmények között megnyilvánuló teljességét lehet értelmezni. Tanulmányai kötetbe gyűjtve csak halála után jelentek meg, így az 1950-ben publikált Szociológia és antropológia című könyvben, melyet Claude Lévi-Strauss válogatott és látott el Mauss életművét méltató bevezetővel. A magyar kiadáshoz, amely Mauss olyan híres elemzéseit tartalmazza, mint a Mágia, az Ajándék, A test technikái, a szerző hagyatékának sajtó alá rendezője, Karády Viktor írt utószót."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!