SZÉPIRODALOM / Arab irodalom kategória termékei
Akit elevenen megégettek. Dokumentumregény

: Akit elevenen megégettek. Dokumentumregény

Fordító:

Kiadás:

Bratislava, 2005

Kiadó:

IKAR

Kategóriák:

Arab irodalom Regény, elbeszélés Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

237 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

8055108722

tartalom:

˝A világon ez az első tanúvallomás, mely az úgynevezett "becsületbeli bűn" egyik áldozatától származik. Szuad tizenhét éves és szerelmes. Falujában - ahogy sok más arab faluban is - a szerelem elítélendő dolog, de házasság előtt szerelembe esni: egyenlő a halállal. Összeül a "becsületében meggyalázott" család és Szuad sógorát jelöli ki az ítélet végrehajtására. A lány, a szomszéd szobába zárva, maga is hallja a halálos ítéletet. Másnap reggel nagymosáshoz készülődik kint az udvaron, de alig kezdi el, látja, hogy a sógora közeledik. Nem fut el, csak rémülten figyel. A férfi odalép hozzá, leönti benzinnel, serceg a gyufa és Szuad eleven teste lángba borul. Azon a vidéken ezt az embert mindenki hősnek tartja. Szuad borzalmasan összeégett, azonban csodával határos módon megmenekült. Most, két évtized után úgy döntött, elmondja a világnak, hogy mi történt vele, és azokhoz is szól, akiknek ma is veszélyben van az élete. Hadd tudja meg mindenki, mi történik abban a barbár hagyományokhoz ragaszkodó, kegyetlen világban, ahol született. Tisztában van vele, hogy tettével ismét veszélybe kerül az élete, hiszen a büntetés, mely a családja "becsületét" ért sérelemért jár, elévülhetetlen. Szuad könyve megrendítő tanúvallomás, ám egyúttal felhívás is. Cselekedni kell. Meg kell törni az elviselhetetlen csöndet, mely elfedi és tabuként kezeli a bűnt: azoknak a nőknek a halálát, akik mindannyian a férfijogok áldozatai.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!