SZÉPIRODALOM / Arab irodalom kategória termékei
Barzsut, a hegy leánya

: Barzsut, a hegy leánya

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Arab irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Haik poétikus kisregénye az alig több mint tízezer négyzetkilométeres, mintegy másfélmillió lelket számláló Libanon tőlünk távoleső és számunkra egzotikus világáról ad hírt. A libanoni hegyi lakókról, Barzsut szerelméről és meggyalázásáról szóló történet nemcsak regényességével, fordulatos, színes meseszövésével, metaforákban való gazdagságával ragad meg bennünket, hanem igen realisztikus, néhol talán vaskosan realisztikus valóságábrázolásával is. A babonák, ősi szokások, feudális viszonyok, anyagi és szellemi elmaradottság nyűgét cipelő arab nép mindennapi élete elevenedik meg a könyv lapjain, gyilkossággal, vérrel, erotikus fűtöttséggel, bűnnel, társadalmi igazságtalansággal terhesen, de a munka és a természet szinte vallásos, áhitatos szeretetével átszínezve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!