SZÉPIRODALOM / Arab irodalom kategória termékei
Robáiyát

: Robáiyát

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Arab irodalom Bibliofilia Dedikált könyv Regény, elbeszélés Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

91 p.

Kötésmód:

selyem

tartalom:

Amit ebben a könyvben olvashatunk, a legtisztább líra, mégis, szinte epikus elevenséggel támasztja fel a majd ezer év előtti Perzsia színes látomását. Petőfi karavánszerájok, nemesvonalú korsók, a rubin színeiben popázó, gyöngyöő bor, alabástrom fehérségű, tulipánarcú leányok - mind meférnek, s együtt lépnek elénk a legmélyebb gondolatokkal ezekben a négysoros versekben. A költő: korának egyik legnagyobb gondolkodója és természettudósa. Valamennyi, az anyag érzékletességétől lüktető négysorosát szinte fesziti a gondolat. A perc, az idő mulandóságát, rögzíthetetlenségét és a változás örökkévalóságát vetíti költői képekben az olvasó elé. A verskötet az első, eredeti perzsából fordított, magyar nyelvű Omár Chájám-kiadás.

leírás:

A könyv lapjai kijárnak. A 2000 darab, számozott, az illusztrátor, Szász Endre aláírásával ellátott példányból, ez az 1713.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!