FÖLDRAJZ / Ausztrália és Óceánia kategória termékei
Pápuák között

: Pápuák között

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Ausztrália és Óceánia Útleírás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világjárók. Klasszikus útleírások

Terjedelem:

443 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Mikluho-Makláj klasszikus orosz utazótudós híres munkáiból adjuk közre ezt a válogatást. A szerző 1846-tól 1888-ig élt. Művei világszerte ismertek. Mikluho-Makláj izgalmas útleírása számos igen fontos tudományos anyagot tett közkinccsé. A legmaradandóbbat az antropológiai és a néprajzi kutatásaival nyújtotta. Ezt a célt szolgálták híres utazásai, melyek nevét már életében ismertté tették az egész világon. Ő volt az első tudós, aki eljutott Új-Guinea földjére. Itt több mint három évet töltött a bennszülöttek között, leírta szokásaikat, életmódjukat, tanulmányozta jellegzetességeiket. Vállalta a nélkülözést, a mostoha körülményeket, hogy megismerhesse a pápuák életét, akik megszerették és bizalmuka fogadták. A könyvből megismerkedhetünk a bennszülöttek primitív gazdasági életével, a házasságkötés, a férfivéavatás, a temetkezés szertartásaival és sok érdekes történettel, amely mindennapi életükről nyújt képet. Érdekes és tudományosan pontos leírásokkal mutatja be a tudós a bennszülöttek kezdetleges művészetét, szerszámait. A könyvet a sokoldalú kutató eredeti rajzairól készült képekkel illusztráljuk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!