FÖLDRAJZ / Ausztrália és Óceánia kategória termékei
Táncol a hullámsapkás tenger. Óceánia népeinek költészete

Táncol a hullámsapkás tenger. Óceánia népeinek költészete

Szerkesztő:

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Ausztrália és Óceánia Vers Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630706504

tartalom:

"Mint mesebeli, óperenciántúli erdőből zsákmányolt aranyágak, úgy kerülnek elénk a magányos, didergő vers-ágacskák, kiszakítva földjük élő és gazdag tenyészetéből, tetszhalott-mereven, vonatkozásaik beszédes szövevénye nélkül. S nekünk egy másik kultúra, irodalom, költészet földjébe kell szúrnunk őket, s azon lennünk, hogy megfoganjanak a mi egünk alatt, a mi éghajlatunkon, a mi vonatkozás-szövevényünk gyökerei közt" - írja e könyv utószavában Rákos Sándor. Úttörő jelentőségű műfordítói vállakozásai, a Gilgames és az Agyagtáblák üzenete után óceániai népköltészet-fordításaiban valósította meg újra a költő fent idézett fordítói ars poeticáját. Magas izzású, elemi erejű költészetként szólaltatja meg nyelvünkön a térbe ezer kilométerekre, időben néha még kőkorszaki körülmények között élő óceániai néptörzsek vers-üzenetét. Ezek a versek hitelesen idéznek meg egy távoli, ismeretlen világot, s ugyanakkor a költészet mindenkori időszerűségével hatnak reánk, a ma és itt másféle módon, mégis hasonló emberi sorssal viaskodó olvasókra.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!