TÖRTÉNELEM / Ausztria története kategória termékei
Ausztria története. 1918-1955

: Ausztria története. 1918-1955

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Ausztria története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

233 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A magyar nyelvű irodalomban ez a népszerű tudományos munka foglalja össze első ízben az Osztrák Köztársaság történetét az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásától az 1955. évi államszerződés megkötéséig. Többek között elemzi az Anschluss és a nemzeti önállóság gondolatának harcát, az osztrák állam gazdasági és politikai életképességéről folytatott vitákat, Ausztria beilleszkedését az első világháború utáni békerendszerbe, az európai nagyhatalmak vetélkedését az Ausztria feletti befolyásért, a Dollfuss - Schnuschnigg-féle Heimwehr-fasizmust, Ausztria német megszállását, az osztrák antifasiszta ellenállási mozgalmat, a második köztársaság létrejöttét és fejlődését a teljes állami szuverenitást biztosító államszerződés aláírásáig. A kötetet különösen érdekessé teszik azok a beszélgetések, amelyeket a szerző a kortársakkal - pl. Jansa vezérkari főnökkel és Hornbostel követtel - folytatott, s ebben a könyvben felidéz.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!