SPORT ÉS PASSZIÓ / Autó-motor kategória termékei
Gépjárműközlekedési zsebkönyv

Gépjárműközlekedési zsebkönyv

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Autó-motor Jog Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műszaki zsebkönyvek

Terjedelem:

543 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A közúti közlekedés fejlődése szükségszerűen maga után vonja e terület jogi szabályozásának a bővülését, a kérdéseket egyre kiterjedtebben szabályozó, egyre nagyobb számú jogszabály megalkotását. A bővülő jogszabályok gyakorlati alkalmazása során egyre több hatósági, illetőleg bírósági elvi jelentőségű határozat születik.
Könyvünkkel e jogszabályokban, az azokhoz kapcsolódó minisztériumi végrehajtási rendelkezésekben, valamint a kapcsolódó, iránymutató jellegű hatósági, bírósági határozatokban való eligazodáshoz kívánunk segítséget nyújtani, éspedig elsősorban a közúti közlekedéssel hivatásszerűen foglalkozó szakember részére. Könyvünket azonban sikerrel forgathatja a téma iránt az átlagos gépkocsivezetői szintet meghaladó mértékben érdeklődő autós is.
Minthogy azonban a téma még így is túlságosan terjedelmes lenne, könyvünk a közúti közlekedéssel kapcsolatos szabályok közül csupán a közlekedési szabályokat, a közúti közlekedés emberi tényezőit (gépkocsivezetői alkalmasság, vezetőképzés, vezetői engedély), a járművekkel kapcsolatos rendelkezéseket, végül az adó és biztosítási kérdéseket dolgozza fel, míg az utakkal, valamint a forgalomszabályozással kapcsolatos jogszabályokat a későbbiekben kiadásra kerülő könyv tárgyalja. A megosztást indokolja az is, hogy a könyvünkben feldolgozott témák az olvasók szélesebb körét, az utakkal és forgalomszabályozással kapcsolatos kérdések viszont csak az ezzel foglalkozó hatóságokat érdeklik." 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!