SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
Kerékpárforgalmi létesítmények tervezési útmutatója és útbaigazító jelzésrendszere

Kerékpárforgalmi létesítmények tervezési útmutatója és útbaigazító jelzésrendszere

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Magyar Útügyi Társaság

Kategóriák:

Sport Műszaki vegyes Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

93 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A kerékpározás napjainkban reneszánszát éli a napi közlekedésben és a szabadidő-forgalomban egyaránt. Néhány fejlett motorizációjú országban már korábban felismerték a kerékpározásban rejlő előnyöket. Több évtizedes múltra vezethető vissza a kerékpáros infrastruktúra tudatos fejlesztése Hollandiában, Ausztriában, Svájcban, Németország nagy városaiban, hogy csak a legnagyobb hagyományokkal rendelkező, de ugyanakkor a kerékpáros közlekedés előnyeinek érvényre juttatásáért manapság is a legtöbbet tevő országokat említsem. A környezetkímélés, az energiatakarékosság, az egészségmegőrzés, a kis helyigény talán a legfontosabb pozitívumai a kerékpározásnak. A kerékpározás iránt hazánkban is ugrásszerűen megnövekedett igény - a településeken belüli helyváltoztatásokra, valamint a hosszabb távolságú túrákra sokkal összetettebb feladatok elé állítja a kerékpáros infrastruktúra tervezőit és megvalósítóit. Ezért láttuk szükségesnek, hogy a célokat legjobban szolgáló "északi előírásokat összefoglaljuk egy kötetbe mindazok számára, akiknek bármilyen szerepe van a kerékpárút-hálózat alakításában. Jelen szakmai útmutató szerzői a kerékpározás ügyét a szívükön viselő, és a napi feladatainkon túlmenően is a szakterület egy-egy témájával mélyebben is foglalkozó mérnökkollegák, akik a kerékpáros létesítmények kialakításában rendelkezésre álló szakirodalom széles skálájának értékelésére és a saját gyakorlati tapasztalatokra támaszkodva szelektáltak, és ajánlásra összeállították ezt a szakmai anyagot. Műszaki ajánlásként nyújtom át az alkalmazóknak, elsősorban az önkormányzatoknak és a tervezőknek. Az útmutató többet tartalmaz annál, mint ami a kötelező előírásként betartható vagy számon kérhető lenne, és olyan megoldásokat is bemutat, amelyeknek alkalmazását rendeleti előírások ma még nem egyértelműsítik, de az előkészületben levő rendeletmódosítások ebbe az irányba mutatnak, és addig is egyedi kísérleti alkalmazást esetenként a Minisztérium engedélyezhet. Bízom abban, hogy a most átadott Útügyi Műszaki Ajánlás a kerékpározás ügyében érintetteteket sokkal átfogóbb, előre tekintő álgondolásra készteti, a javasolt kialakítási lehetőségek széles körének bemutatása az alkalmazást elősegíti, és ennek eredményeként mindnyájan gazdagodunk a kerékpáros infrastruktúra terén." (Regős Szilveszter)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!