FÖLDRAJZ / Ázsia kategória termékei
A Kelet művészete

: A Kelet művészete

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Ázsia Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

234 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A régi nagy hitek, melyek ki tudja már milyen ősi forrásra vezethetők vissza és amelyek ösztönné mélyülve tartják fenn magukat a nagy tömegekben, tudományos igazolásra is szoktak találni utólag, ha a tudomány nem áll meg a féligazságok felismerésénél. Így igazolódik a művészeti kutatás terén is az "ex oriente lux" hite. Sőt az emlékek vizsgálata arról győz meg bennünket, hogy Ázsia, Európa, Afrika, sőt Amerika történelem előtti művészetében is voltak közös jellemző vonások, melyek valósággal feljogosítanak bennünket arra, hogy az ősember, vagy legalább is az újabb kőkorszaki ember világművészetéről beszéljünk. Ázsia úgy élt mindig a köztudatban mint a mozdulatlanság, a hagyományokhoz való ragaszkodás megtestesülése. Ennek a közhellyé vált hitnek is megvan a maga komoly alapja. Ázsiában nagy területi egységeken nagy tömegek élnek, melyek megtartották kapcsolatukat a régenmulttal, sőt az őskorral is. Nem szabad e megállapítástól visszariadnunk. Hiszen találunk még Európában is olyan néprétegeket, melyek ragaszkodnak az ősrégi legegyszerűbb életformákhoz; különösen a kontinens Keletén, oly területeken, melyeknek képe összefolyt mindig a szorosabb értelemben vett ázsiai részekével. Ha Nagy-Ázsiáról beszélek, hozzászámítom az Uralon túli Ázsiához Keleteurópát is."

leírás:

Gerincén a vászon berepedt. Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!