FÖLDRAJZ / Ázsia kategória termékei
A sziámi halviadal

: A sziámi halviadal

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Terebess Kiadó

Kategóriák:

Ázsia Regény, elbeszélés Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

55 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Állatvédői szemmel a sziámi halviadal ugyanolyan embertelen állatkínzás, s éppoly brutális, emberhez méltatlan "állatheccelő hisztéria", mint a kakasviadal.... Bangkokba gazdag, előkelő társaság érkezik, s esti szórakozásként ellátogatnak egy fényes kaszinóba, ahol a legfőbb attrakció: a sziámi harcoshalak hagyományos viadala. Erre fogadást lehet kötni s nagyobb vagyonok is cserélődhetnek egy-egy különösen híres pár összecsapásakor. A szerző, aki neves akvarista és biológus, remek írói érzékkel jeleníti meg a halak párbaját pillanatról pillanatra egy izgalmas történet keretében, miközben tudományos pontossággal, de művészi elevenséggel számol be a sziámi harcoshalak tulajdonságairól, tartási körülményeiről, szaporodási feltételeiről és ismerteti e valaha népi játékként indult viadal történetét, pontosan előírt szabályait. A kis kötet nemcsak az akvarisztika, hanem az egzotikumok és a thai kultúra iránt érdeklődőknek is szól, egyszerre közöl ismereteket és nyújt remek szórakoztatást.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!