FÖLDRAJZ / Ázsia kategória termékei
Dervisruhában Közép-Ázsián át

: Dervisruhában Közép-Ázsián át

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Ázsia Útleírás Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világjárók. Klasszikus útleírások

Terjedelem:

437 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Vámbéry Ármin 1863 - 64-ben tette meg nevezetes közép-ázsiai útját, melynek nyomán szárnyra kapta a világhír. Abban az időben Közép-Ázsia országai még önálló kánságok voltak, s szigorúan elzárkóztak az európaiak elől. Vámbéry tehát azt a módot eszelte ki, hogy mohamedán zarándok képében keresi fel a történelmi nevezetességű helyeket, Khívát, Bokharát, a tatárság fővárosát, Szamarkandot , Timur Lenk egykori székhelyét és a többi ősi várost. Teheránban egy Mekkából hazafelé igyekvő tatár karavánhoz szegődött, s hol szamáron, hol teveháton, hogy gyalogosan, kolduló dervisként, hihetetlen nélkülözések közepettte tette meg a hosszú utat Turkesztán földjére, hegyvidékeken és sivatagokon keresztül, miközben élete is nemegyszer veszélben forgott. Ezt a kalandos utazását beszéli el könyvében, amely egyúttal bepillantást nyújt a korabeli mohamedán világ szokásaiba, erkölcseibe.

leírás:

Kötése kissé meglazult.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!