FÖLDRAJZ / Ázsia kategória termékei
Egymillió hős országa. Arhangaj őserdőitől a Góbi-sivatagig

: Egymillió hős országa. Arhangaj őserdőitől a Góbi-sivatagig

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Ázsia Távol-Kelet Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

389 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Nem mindennapi vállakozás élményeiből született ez a könyv. Legyőzve lehetőségeinek természet szabta határait, a világtalan író Mongóliába utazik, azzal a szándékkal, hogy tapasztalataiból útirajzot ír. A képzelet és a lélek erejével bírja le az első pillanatban leküzdhetetlennek tűnő akadályt. A több évtizedes írói gyakorlat mellett jó szemű, talpraesett útitársak szegődnek segítségéül; elsősorban felesége, de számos barátja is: a szívélyes, vendégszerető mongolok. Mongólia hányatott múltú, nagy jövőjű ország, évtizedek óta hatalmas léptekkel halad a civilizáció útján. Hegyein, pusztáin át úttalan utak vezetnek, de lovas pásztoraik, szövetkezeteik tagjai már villanyvilágította sátrakban fogadják a vendéget. Érzékelhetően erősek a múlt emlékei, de a hajdani kolostorok már csak mint múzeumok őrzik a buddhizmus emlékeit. Pusztáin, vadon erdőségein, a Góbi-sivatag homokos tájain nagy lendülettel formálja a mongol nép a maga új életét.

leírás:

A védőborító elszakadt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!