FÖLDRAJZ / Ázsia kategória termékei
Irak építészete

: Irak építészete

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Ázsia Építészet Közel-Kelet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az építészet világa

Terjedelem:

122 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963130521x

tartalom:

"Irak - az ókori Mezopotámia - építészete földből sarjadt építészet. A földben gyökerezik - s történetének hosszú szakaszán át -, magából a földből készült, s alkotásai mégis a fellegek felé törtek, az egeket ostromolták. Mezopotámia az emberi kultúra bölcsője, és az ott létesült épületek méltó társai voltak mindazoknak a kulturális eredményeknek, amelyek hosszú évezredeken át hatékonyak maradtak, s amelyek, szinte öntudatlanul, ma is részei életünknek, gondolkodásmódunknak, azért, mert bennük valamiféle alapvetően emberi nyert megfogalmazást. Érvényes ez a megállapítás az ország építészetére is, de másképp, mint a kultúrájuk nem helyhez kötött, nagy hatósugarú eredményeire vonatkozólag. Mezopotámia építészete ui. nemcsak a földből, hanem olyan világ talajából nőtt ki, amely minden idegenből jött építészeti hatást saját képére és hasonlatosságára formált át, emellett önnön múltját is mindig újraélte. Így bármennyire sokrétűnek és változatosnak látszik is a különböző korszakok építészetének arculata, ez csalóka látszat, mert a felszín alatt helyzete miatt, amely az általános életfeltételeket biztosította ugyan az ott lakóknak, de mesterséges életkereteik megvonásához - az építkezésekhez - alig nyújtott segítséget, sőt nemegyszer leküzdhetetlennek látszó akadályokat gördített kibontakozása elé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!