FÖLDRAJZ / Ázsia kategória termékei
Julianus rám talált

: Julianus rám talált

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Ázsia Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

138 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632116402

tartalom:

˝Juvan Sesztalov vogul költő ma a Szovjetunió egyik legrangosabb, legnépszerűbb s világszerte ismert költőinek egyike. Költeményeiből Európában soha nem hallott zene árad. Poémái, bűvölői, átkai, fohászai - varázserejű sámánénekek. A vogulok a legközelebbi nyelvrokonaink a világon. Valaha - többezer éve - közös hazában éltünk az Ural hegyvidékén. Egy nyelvet beszéltünk s ugyanazokat a dalokat daloltuk. A népvándorlás századai a vogulokat északnak sodorták, minket nyugatnak, a Kárpátok közé. Mikor hazánk a kereszténységet fölvette, megtiltatott minden pogány dal, pogány szokás. Dalainkat, sámán hitünket lassan elfeledtük. De tovább élt az ősi költészet az Ob vidékén, rokonaink ajkán, bár Sesztalov lírájának nyelvét ma már a voguloknak is csak a kisebbik része beszéli. Ha nem lenne Sesztalov, a világ nem kapta volna meg azt az üzenetet, amelyet évezredes vogul hagyományok érleltek Sesztalov úgy modern, hogy ősi.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!