FÖLDRAJZ / Ázsia kategória termékei
Körösi Csoma Sándor

: Körösi Csoma Sándor

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Ázsia India Útleírás Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

267 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Vegyetek példát egy árva fiún és legyetek hű magyarok tettel, nem puszta szóval, áldozati készséggel és nem olcsó fitogtatással" - írta Körösi Csoma Sándor emlékezetére Széchenyi István, akit megihletett a nagy magyar tudós önfeláldozó, "pénz és taps nélküli" élete, a céljáért elszánt kitartással küzdő ember gránit-jelleme. Körösi Csoma Sándor társtalan jelenség nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi tudomány történetében is. Egy délibáb csalogatta ki Székelyföld sziklahavasai közül Nyugat-Tibet zordon sziklahavasai közé - útja mégsem volt hiábavaló. Azért vette kezébe a vándorbotot, hogy felkutassa a magyarság őshazáját, s ha eredeti célját nem is érte el, jelentőset alkotott: lerakta egy teljesen új tudományág, a tibeti filológia fundamentumát. Nagy műve, a több ezer oldalas angol-tibeti szótár egy hihetetlen nélkülözések, önmegtagadás, aszkétizmus között eltelt élet eredménye. Baktay Ervin könyve ennek a különös és lenyűgöző életnek állomásain kalauzol végig bennünket, hogy a végén teljes nagyságában és ugyanakkor minden misztikus homályt eloszlatva láttassa velünk Körösi Csoma Sándort. A szerző, aki maga is végigjárta Körösi Csoma útjának minden állomását, páratlan érdekességű felvételeivel teszi még plasztikusabbá mondanivalóját.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!