FÖLDRAJZ / Ázsia kategória termékei
Régészek a világ tetején

: Régészek a világ tetején

Kiadás:

Nyíregyháza, 2008

Kiadó:

Aranyszarvas Könyvkiadó

Kategóriák:

Ázsia Régészet Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

132 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789638687890

tartalom:

"Amikor 1956-ban a szabadság szele közelített Magyarország felé, a László Gyula szárnyai alatt nevelkedett ifjú régész-muzeológus, Erdélyi István kelet felé utazott, hogy egy nemzetközi expedíció tagjakén a régészéti szempontból még ismeretlen fehér folt, a Patmír őstörténetének felderítésében vegyen részt. A szovjet hegemónia kialakulásával Erdélyi már olyan helyekre is eljuthatott Belső-Ázsiában, ahova a tudósok korábban még hiába próbáltak eljutni. Bár az expedíció nehézségei nem hasonlíhatók a korábbi felfedezőkéihez, az 1956-os Pamír-expedíciónak is alaposan megkellett küzdenie az elemekkel, az óriási hegyláncokkal, vagy akár a hegyi rablókkal is. A számos korabeli fényképfelvétellel illusztrált kötet igazán érdekes olvasmány lehet az ázsiai nomád népek történelme iránt érdéklődőknek, hiszen egy igen értékes eredményekkel hazatérő expedíció történetét ismerheti meg az olvasó az expedícióban résztvevő magyar régész tollából. Az első kézből származó beszámolót ugyanakkor még különlegesebb élménnyé varázsolja a szerző könnyed, olvasmányos stílusa."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!