FÖLDRAJZ / Ázsia kategória termékei
Tibet régen és ma

: Tibet régen és ma

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Ázsia Távol-Kelet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

134 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Marius Magnien francia újságíró 1955-ben járt Tibetben, ebben a távoli és rejtelmes ázsiai országban, amely a világ legmagasabb fennsíkján terül el, óriási hegyláncoktól körülvéve. A szerző úti emlékeit írja le könyvében, s személyes élményeit az ország múltjának, kultúrájának, sajátos társadalmi berendezésének ismertetésével egészíti ki. írásából bepillantást nyerünk a tibeti emberek életébe, megismerjük sokszor furcsának tűnő szokásaikat, hagyományaikat s a maga nemében egyedül álló vallásukat. Mély rokonszenvvel szól az író erről a népről, melyet keménnyé, szívóssá edzett a zord természettel való örökös küzdelem. A könyv lapjairól nem egyszer megdöbbentően tárul elénk a lakosság tudatlansága, elmaradottsága, melyet saját uralkodó osztályának sok évszázados kegyetlen elnyomása okozott. Ma már Tibet kezd megszabadulni a múlt terhes örökségétől, s az író megmutatja azokat a távlatokat is, melyeket a kínai nép testvéri segítsége nyit meg a sokat szenvedett tibeti nép előtt."

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!