SPORT ÉS PASSZIÓ / Barlangászat kategória termékei
A barlangok éghajlati és bioklimatológiai sajátosságai

: A barlangok éghajlati és bioklimatológiai sajátosságai

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Barlangászat Biológia Meteorológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

190 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630526697

tartalom:

"A barlangokban - az ember számára is járható természetes föld alatti terekben - uralkodó klímaviszonyok a felszíni klímától jelentősen különböznek. Jellemző sajátosságuk: a levegő tisztasága, kedvező kémiai összetétele, magas nedvességtartalma, a napsugárzás teljes hiánya, a hőmérséklet kis változékonysága. Mindezen tényezők erőteljesen befolyásolják a barlangban rövidebb vagy hosszabb ideig tartózkodó ember közérzetét. Ennek felismerése alapján a barlangok klímájának részletes feltárása a barlangokra vonatkozó általános ismereteink gyarapításán túl elősegítheti azok gyógyászati alkalmazását is. A gyógybarlangok jelentőségét napjainkban mind szélesebb körben ismerik fel Európa-szerte, ugyanakkor hazánkban ma még inkább csak potenciális lehetőségként kezelik. A szerző komplex megközelítésben vizsgálja a barlangok klimatikus rendszerét, nélkülözhetetlen információkat szolgáltatva földrajzi ismereteink bővítéséhez éppen úgy, mint a barlangterápia továbbfejlesztéséhez."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!