SPORT ÉS PASSZIÓ / Barlangászat kategória termékei
A karsztok morfogenetikája. A karsztfejlődés varienciái

: A karsztok morfogenetikája. A karsztfejlődés varienciái

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Barlangászat Geológia Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Földrajzi monográfiák

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez az általános természeti földrajzi szakmonográfia a mészkőkarsztok fejlődését és jelenségeit elemzi a genetikai hatótényezők tükrében. Kimutatja, hogy a felszínt letaroló erők még a mészkőtérszíneken is multilaterális összességükben hatnak, így a tájrészletek minőségi szükségszerűen kifejezik az egyes (geográfiai, orográfiai, környezeti, petrográfiai, tektonikai, klimatológiai, pedológiai, biológiai stb.) tényezők mennyiségi arányait és időtartamait. E faktorarányok ismeretében közelebb juthatunk a geomorfológiai jelenségek objektívebb megértéséhez, a tájfejlődés megtervezésének lehetőségéhez. Nemcsak a karsztmorfológusok, hanem minden földrajzkutató érdeklődésére számot tartanak azok a fejezetek is, amelyek a Föld különböző klímazónáiban megfigyelhető karsztosodás sajátos dinamizmuskülönbségeit és hatótényezőit, a mikroklíma és a karsztfejlődés kapcsolatát, továbbá a talajnak és a talajban élő vegetációnak a karsztfolyamatra gyakorolt hatását analizálják."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!