SPORT ÉS PASSZIÓ / Barlangászat kategória termékei
A Saint-Martin barlang titka

: A Saint-Martin barlang titka

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Barlangászat Útleírás Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

134 p., 20 t.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A Pireneusokban, a francia-spanyol határon fekvő, 1950-ben felfedezett Saint Martin barlang feltárása a modern barlangkutatás egyik legértékesebb eredménye volt. A feltárás két egymást követő évben történt: 1951-ben megállapították, hogy a zsomboly végigjárható, s mélyén egy hatalmas földalatti folyó rejlik. 1952-ben már valamivel jobb technikai felszereléssel (egyebek közt elektromos csörlővel) folytatták a kutatást, de a csaknem 500 méter mélységben levő karsztforrásból feltörő folyó felkutatása, a szükséges fényképfelvételek elkészítése, síkos mészkőtömegeken bukdácsolva, csúszós kötélhágcsókon mászkálva, néhány milliméteres drótkötélen lógva, állandó életveszéllyel fenyegetett. A legnagyobb óvatosság ellenére is tragikus baleset történt: az expedíció egyik vezetője, Marcel Loubens a mélységbe zuhant és halálos sérüléseket szenvedett. Barátainak gyászát csak némileg enyhítette a nagy siker: a 440 méteres mélységben húzódó, villamosenergiatermelésre alkalmas bővizű folyó feltárása. Tazieff naplószerű pontossággal és közvetlenséggel írja le a kutatócsoport emberfelettien nehéz munkáját."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!