SPORT ÉS PASSZIÓ / Barlangászat kategória termékei
Demänovské jaskyne. Krasové zjavy Demänovskej doliny

: Demänovské jaskyne. Krasové zjavy Demänovskej doliny

Kiadás:

Pozsony, 1957

Kiadó:

Vydavatestvo Slovenskej Akadémie Vied

Kategóriák:

Barlangászat Geológia Utazás Szlovák nyelv

Nyelv:

Szlovák

Terjedelem:

289 p., mell.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Déményfalvi Szabadság-barlang a Déményfalvi-völgyben található, és az Alacsony-Tátra északi oldalán lévő kiterjedt déményfalvi-barlangrendszer legszebb barlangja. A középtriász kékesszürke (guttenstein) mészkövében képződött hat szinten. A legalsó szinten folyik a Déményfalvi-patak, amely a Lúckyban lévő víznyelőkben bújik a föld alá. A földfelszínre újra egy hatalmas karszti vízfeltörésen (szlovák neve Vyvieranie) keresztül jön elő, egy azonos nevű oldalvölgy torkolatánál. A Déményfalvi Szabadság-barlang cseppkődíszítése különösen gazdag. Fehér cseppkövek mellett sárga, rózsaszín, piros, majdnem lila színű (vasvegyületek hatására) is található. Helyenként szürke, sötétzöld, majdnem fekete szín is fellelhető (mangánvegyületek hatására). A barlang alján a legkülönbözőbb cseppkőképződményekkel díszített tavakat találunk (Arany-, Korál-, Tavirózsa-, Gyöngy- és Szőlő-tó). A barlang különlegessége az ún. barlanggyöngy (borsó nagyságú cseppkövek) a Nagy-teremben, a zúzmarás sztalaktitok, a Kőnap a Kincsestárban, valamint a tavirózsás tavacskák a Rózsaszínű-teremben. A cseppkövek tovább nőnek, élnek, fényesek - ez más barlangokban ritkaságnak számít. Ezért a barlangot nem csak a hazai, de a külföldi látogatók is gyakran felkeresik."

leírás:

A melléklet 21 db., nagyméretű kihajtható térkép.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!