SPORT ÉS PASSZIÓ / Barlangászat kategória termékei
Szerelmetes barlangjaim

: Szerelmetes barlangjaim

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Barlangászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

315 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630565455

tartalom:

"Jakucs Lászlónak, századunk kétségtelenül legeredményesebb barlangkutatójának új könyve olyan izgalmas, mint egy kalandregény. A szerző felidézi első találkozásait a barlangokkal, majd a mind nagyobb szabású kutatási vállalkozásait is, amelyek eredményeként csodálatos barlangóriások felfedezőjévé vált. Bekalandozza Európa leggigantikusabb rejtőzködő folyómedrét, a Timavó sötét alvilági kanyonját. Megismertet a kutatásban alkalmazott tudományos elvek fortélyaival és a barlangvilág ékszereivel, a színes cseppkőcsodákkal is. Felfedezőként mutatja be a Sátorkőpusztaikristálybarlang csillogó termeit. A Bükk hegység mélyében egy titokzatos népi monda nyomán jut el a vesszedelmes mélységekbe, majd a felfedezők szemével mutatja be az Alpok legnagyobb jégbarlangjának titkait. Elkísérhetjük őt a tengerek romantikus kék grottáiba, Capri szigetére és az adriai Bisevóba. Újra átélhetjük az aggteleki Béke-barlang, a bükki Pénzpataki-barlang és az aggteleki Alsó-barlang feltárulásának izgalmas napjait. A könyv minden kontinensek legbonyolultabb föld alatti útvesztőjébe, a 178 km-es ukrajnai Optimista-barlangba is elvezet, ahol a szerző és három tanítványa feltárták és fel is térképezték a varázslatos kristálylabirintus egy új szakaszát, a Szegedi-barlangot."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!