ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
A könyvillusztrálásról

: A könyvillusztrálásról

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Magyar Bibliofil Társaság

Kategóriák:

Bibliofilia Könyvészet Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

45 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝A magyar nyelvben pedig az írás eredetileg rajzolást is jelentett, és jelent ma is. A fazekas, a népi ornamentumfestő "írja" mintáit. A legfejlettebb bizonyítéka a rajz és írás közös eredetének az egyiptomi hieroglifa, ahol minden egyes betű felismerhető ábrázolás. A kínai írás is ilyen ábrázoló eredetű. Csang Csi-jen, a sárkányarcú, négyszemű óriás, aki a kínai írást felfedezte, a betűket a való dolgok látásából alkotta meg, feltekintett az égre, meglátott egy ragyogó csillagot, ebből lett egy írásjel, lerajzolta a nyomokat, amelyeket kertjének friss havában a madarak hagytak, ebből egy másik írásjel. A kínai írásnak minden egyes jele nemcsak hangzó vagy szótag, de mindegyiknek van konkrét, sőt átvitt értelme is. Írásjeleik keletkezésének történetét a kínai monda és népmese őrzi. A kínai és egyiptomi írás tehát illusztrálás is egyben, abból ered, és annak bizonyos módját megőrzi. Nem tudom, de valószínű, hogy voltak népek, akik már akkor, amikor írásukat kialakították, elvontabban gondolkoztak, és a látott tárgyaktól független jelekkel írtak. Valahogy úgy, ahogy egy sokkal fejlettebb kultúra fokán a hangjegyek keletkeztek.˝

leírás:

Ez a kiadvány az 1985 októberében újjáalakult Magyar Bibliofil Társaság illetménykötete. Készült 1000 számozott példányban. Könyvárusi forgalomba nem kerül. Ez a 191 számú példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!