ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
Átok völgye

: Átok völgye

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Bibliofilia Cseh irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

326 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A kárpátaljai nagy hegyek közé vezeti Olbracht olvasóit, ott is egy távoli, eldugott völgy kis falujába, ám időben még messzebb, mint térben: egy darab megkövült középkorba, pedig a naptár az 1920-as évek lapjait pergeti. Polana zsidó hitközségének tagjai fölött állni látszik az idő. Az ősi hit rendíthetetlenségénél, az ősi szokások uralkodásánál talán csak szegénységük, megalázottságuk változatlanabb. Hogyan lehet kiszabadulni ebből a nyomorúságból, hogyan lehet átugrani a századokat? A Messiást váró hit makacsságával, kicsinyes üzleti fondorlatokkal vagy a szép, de immáron örökre szomorú szemű Sárár Hanna nyílt s életét is kockáztató lázadásával? A helyszín és a szereplők révén öszefüggő, tulajdonképpen trilógiának tekinthető elbeszélések erre keresik a választ. De a hangsúly mégis inkáb e különös, valósággal egzotikusnak mondható - s a második világháború során megsemmisült - világ rendkívüli átérzéssel való ábrázolásán van. Mert Olbracht nemcsak minden árnyalatában ismerte ezt a világot, hőseinek legapróbb lelki rezdüléseit, hanem a legmagasabbrendű irodalmi eszközökkel felejthetetlenül meg tudja eleveníteni, a történetek belső pátoszát olykor szelíd iróniával enyhítve, olykor gyöngéd humorba oldva, de mindvégig olyan hőfokon, mely csak a legnagyobb elbeszélők sajátja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!