ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
Átváltozások. Metamorphoses

: Átváltozások. Metamorphoses

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Bibliofilia Dedikált könyv Klasszika-filológia Latin irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Devecseri Gábor művei

Terjedelem:

532 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

Élete főművét Ovidius az i.sz. 1-8. közötti években írta. "Folyamatos ének"-nek nevezte munkáját, mely nem kisebb időt kíván magába foglalni, mint a világ kezdetétől saját koráig terjedőt. A mű nem az eseményeket sorjában regisztráló világkrónika, hanem egyetlen szempontból mutatja a világ történetét: mi mivé változott át a kezdetek óta. Forrásul - nem titkoltan - számos görög és római átváltozásmítoszt, drámát és történelmi munkát felhasznált Vergilius, Thukydidés, Lukretius, Euripidés, Varro és mások műveiből. A történeteket összetartó keret, a mű kronológiai váza jól felismerhető. A 15 ének három fő részre oszlik, amelyeket rövid bevezetés és epilógus keretez. Az 1-6. könyvekben az istenek, a 7-13. könyvekben a mitikus héroszok és heroinák, a további részekben a történeti személyek köré fonódnak az elbeszélések. Ezekben a fő részeken belül is kisebb egységeket alkotva, egy-egy "főhős" köré csoportosulnak a történetek. A 15 könyv lényegében magában foglal minden jelentős ma is közismert és az évszázadok során számos feldolgozást megért mitológiai történetet, s a mai olvasó számára világossá válik, hogy a görög-római mitológia számos története Ovidius műve révén és az ő feldolgozásában, értelmezésében vált az európai kultúra közkincsévé. Az utószó az Átváltozások keletkezési körülményeit, szerkezetét, a forrásokat, a mű történelmi-irodalomtörténeti jelentőségét elemzi. A részletező, gazdag jegyzetszótár a szövegben előforduló tulajdonneveket és idegen kifejezéseket tartalmazza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!