ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
Fekete éveim I. köt.

: Fekete éveim I. köt.

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Erdélyi Szépmíves Céh

Kategóriák:

Bibliofilia Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

félpergamen

tartalom:

"A Fekete éveim című önéletrajzi regényben Szántó György elbeszélő tehetségének legjobb erényei öltenek alakot.. Alakjait eleven módon ábrázolja, az önéletrajzi emlkezés érdekes és színes történetekben nyilatkozik meg, stílusa erőteljes és festői. A regény egyszerre önéletrajz és korrajz. Önéletrajz, amelyben Szántó György 1921-től 1931-ig mutatja be saját életörténetét, megvakulásának eseményeit, irodalmi pályájának indulását.. Ám az önéletrajzból hiteles regény is lesz, amely egy különleges emberi sors történetét ábrázolja. Annak az embernek a sorsát, akit a háború foszt meg szeme világától és legfőbb ambíciójától, hivatásának betöltésétől, attól, hogy festő legyen, s önmagát és a világot színekben és képi formákban fejezze ki. A regény egyszersmind széle körű korrajz is, mégpedig kettős értelemben. Egyrészt képet ad a húszas évek Magyarországáról, a romániai magyar irodalom indulásáról, s a közép-európai helyzetről. Másrészt pedig a Fekete éveim érdekes képét adja az évtized irodalmi életének, folyóiratainka, irodalmi társaságainak, könyvkiadóinak. Különösen érdekesek azok a jelenetek és portrék, melyeket Szántó György az emigrációs magyar irodalom és a romániai magyar irodalom tűzhelyeiről és alkotóiról rajzol. Olyan folyóiratokról olvasunk, mint az emigrációs Ma, Az Ember, Diogenész, az erdélyi Géniusz, Periszkóp, Korunk és Erdélyi Helikon. És olyan írókról, mint Fábry Zoltán, Kassák Lajos, Kemény János, Tabéry Géza, Tamási Áron..." (Pomogáts Béla, 1971)

leírás:

Félkötet. Számozott, ez a könyv a 23 sz. példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!