ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
Gyámoltalan hősök

: Gyámoltalan hősök

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Bibliofilia Német irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

296 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Arany János folyóirata 1863-ban, összegezve az akkori németországi véleményeket, halottnak, elfeledettnek mondta Jean Pault, születésének századik évfordulóján. 1963-ban viszont Párizsban a kétszázados évfordulón, elegáns kiadással, fényes emlékülésen, mint a modernek példaképét, előfutárát ünnepelték; az NDK irodalomtörténetírása pedig az élő demokratikus német múlt kiváló képviselői közt jelölte ki helyét. A folyvást eltemetett s a folyvást újra felfedezett írók sorába tartozik. A legkülönbözőbb útirányok vallották magukénak s tagadták meg az elmúlt két évszázad folyamán. A magyar olvasó inkább csak hallott róla, főképp sokat emlegetett humor-elméleté-ről, semmint olvasta műveit. Alig egy-két művét fordították le, talán azért is, mert sajátos stílusművészeténél fogva a legnehezebben fordítható szerzők egyike. A kispolgári lelkiség kialakulásának éles szemű megfigyelője; groteszket és szentimentálist, írónikust és költőit, pátoszt és szatírát, részvétet és gúnyt vegyítő modorával a sorsa mizériába szorult, s belőle kitenkinteni nem tudó, képzelgésekbe menekülő kisember eltorzult, szánni való és riasztó belső világának együttérző, de tárgyilagos ábrázolója; a vágy és a valóság távolságaiból, összehangolatlanságából születő veszélyek nagy leltározója. Ha ez a kis kötet elmarad is a párizsiaktól, ízelítőt mégis ad e sajátos író sajátos világából."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!