ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
Holló rajzai és akvarelljei

: Holló rajzai és akvarelljei

Kiadás:

é. n., 1969

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Bibliofilia Festészet Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

67 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A grafika Holló László művészetének is aranytartaléka. A 80. évén túl járó mester életművéből felsorakozó rajzi oeuvre egy olyan művész pályájának kiemelkedő példájából szövődik, akinek gondolatvilága, ebből kibontakozó sajátos izzású ars poeticája elsősorban városához: Debrecenhez kapcsolódik és ezt magában ölelően Móricz Zsigmond és Medgyessy Ferenc földjén szélesedik egyetemes érvényűvé. Mert művészete, magyarsága mindenkor és bárhonnan nézve is csak az Alföldhöz, annak emberéhez s a táj adottságaihoz kapcsolódó örök nosztalgiával mérhető. Holló rajzainak és akvarelljeinek hatalmas tömege már régen megérett az esztétikai mérlegelésre. A műkritika mégis mostohán kezelte. Érintették ugyan monográfiák, rámutattak értékeire is, de nem tárgyalták súlyának megfelelően. Rajzai évtizedeken át pihentek mappákban vagy ládákban, s ha egy-egy kiállítás napfényre hozott belőlük néhányat, szépségük mégis megvilágítatlan maradt. Pedig a foltok és vonalak elrendezése, a képi elemekkel való gazdálkodás, a tér-érzékeltetés bravúrjai, a groteszkségig vitt túlzások, a vonalakban és foltokban rejlő feszültség felszínre hozása Holló rajzművészetének eredetisége. "A rajz a művészet próbája!" - hirdette Ingres is, rámutatva arra, hogy a grafikai tudás minden időtálló alkotás próbaköve."

leírás:

176. számú példány. Mérete: 30 × 35 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!