ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
Jászai Mari emlékiratai

: Jászai Mari emlékiratai

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1930

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Bibliofilia Színház Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

236 p.

Kötésmód:

egészbőr

tartalom:

"Az igazi emlékirat a datírozott résszel kezdődik: a becsvágyó írásai címmel. Ez is inkább aforizmagyüjtemény, politikai, színházi, társadalmi eseményekhez fűzött aperszük; nem asszony, nem színésznő, hanem egy magábavonult, gondolkozó férfi munkája. S ha külföldi szemmel próbálja nézni az ember, milyen alakká formálódik e vallomásokból a távol kelet nagy színésznője: bámulatos, mennyire nem színésznő naplója ez! Mennyire semmi mondaiság sincs benne, semmi kaland, gáláns szerelem. És mégis színésznő, ízig-vérig az, elragadtatott költője saját színészetének, nagyszerű egyéniség, rokonság nélkül való: színésznő, aki koturnusban született. [...] Jászai autodidakta, keserves szomjúsággal szerezte műveltségét. S talán sokszor naiv és tájékozatlan, mégis e nagyindulatú darabos lélek megrázó mélységeivel, bátor önismeretével megható hite nemes fényében több és különb és eredetibb sok nyugati ország nagyhírű memoár-írójánál. Gyakran sokkal inkább író, mint színész, a balladai szaggatottság tragikus hatásának zseniális ismeretével, s itt megmutatkozik, hogy a tehetség tulajdonképpen egyféle, s talán csak véletlenség, hogy a zseniből író, festő, színész vagy filozófus lesz-e."

leírás:

A címoldalkép hiányzik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!