ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
Leila

: Leila

Kiadás:

Budapest, 1923

Kiadó:

Genius Könyvkiadó

Kategóriák:

Bibliofilia Olasz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

535 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Mint ahogy a velencei kiránduló már a harmadik napon mindent megért, amire az ő utasigényeinek szüksége van és ez a jóérzés elég egy olasz szakértelem illúziójához: úgy minden, ami a magyar kultúrába átjött a Quarnerón és a hegyeken, az ő megvesztegető és hamar kielégítő hatásában olyan teljes képpé állt össze, hogy szinte úgy érzi a magyar közönség, hogy az a pár jelszó, ami nálunk Olaszország fogalmát képviseli, csakugyan eleven, megbízható és kimerítő tartalommal van telítve. Úgy hogy minden nagyobb kockázat nélkül kijelenthetné valaki, hogy Fogazzaro Antonio az újkor legnagyobb olasz regényírója: a nagyközönség általános tájékozottságának nem volna módjában ezt a kijelentést ellenőrizni.
De ha a regény értékét az író lélektani hozzáértése és mélyreható gondolatai - akármilyen tartalmú és akármilyen világfelfogásba beirányzott gondolatai - határozzák meg, akkor igazán nehéz Fogazzaro mellé még egy olasz regényírót állítani. Legfeljebb azt a kérdést kell függőben hagyni, hogy az a világfölfogás, amelyet a regény hordoz, milyen otthonos lesz az olvasónak és hogy a nagysúlyú és nagyérétékű szálakkal megszőtt mese elég érdekfeszítő-e ahhoz, hogy megmentse versenyképességét."

leírás:

Számozott, ez a példány a 163 számú.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!