TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A hímivarú állatok szaporodásbiológiája

A hímivarú állatok szaporodásbiológiája

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Biológia Állattartás, állattenyésztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9632314735

tartalom:

"A szaporodás élettanának ivar szerinti tárgyalását a célszerűség szabta meg. Amikor ehhez igazodtunk, egyben azt is vállaltuk, hogy a nőivar szaporodás-élettanának a megírása után közreadjuk a hímivar jóval kevésbé ismert szaporodás-élettanát is. A könyv szerkesztésének módja így adott, igazodik az elsőéhez: az általános részt a fajokat tárgyaló részletes andrológia követi, amit tartalma folytán szerencsésebb alkalmazott andrológiának nevezni. Tehetjük ezt, mert ez a szerkesztési mód lehetőséget ad a fajokra vonatkozó szaporodás-élettani sajátosságok kifejtésére és ezáltal az azokból levonható gyakorlati következtetésekre is. A szaporodásbiológia kellően figyelembe nem vett alapja, hogy a fajok ivari működése teljesen eltérő. Tehát sémák, sablonok alkalmazása nem lehetséges, olykor egyenesen káros, hiszen az ivari funkciók különbözősége sokszor már a fajták tekintetében is fennáll. A hímivar szaporodás-élettanának a megismerése is többnyire igazodott a gyakorlati igényekhez, adottságokhoz. Ezért is adódnak eltérések ismereteinkben a fajokat összehasonlítva, ezért nem követünk azonos ismertetési formát kötelező módon: minden fajban az annak leginkább megfelelő és lényeges (valamint ismert) tulajdonságokat vesszük sorra, az ehhez igazodó taglalásban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!