TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A növények élete. Az életjelenségek analízise a molekuláris szinttől az ökológiai szintig I-II. kötet

: A növények élete. Az életjelenségek analízise a molekuláris szinttől az ökológiai szintig I-II. kötet

Kiadás:

Szeged, 1994

Kiadó:

JATEPress

Kategóriák:

Biológia Botanika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

524 p., 528 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634820638

tartalom:

˝Napjainkban a molekuláris biológiai és a modern géntechnológiai módszerek nyújtotta kísérleti lehetőségek a klasszikus növényélettant bizonyos fokig háttérbe szorították, és a növényi molekuláris biológia tudományát helyezték előtérbe. Ennek ellenére a növényélettannak - mint a növények életét ismertető tudománynak - ma is fontos szerepe van. Az utolsó dekádban a növényélettanban példa nélküli előrehaladás történt. A biológiában sehol annyi új eredmény - mint a növényélettanban - nem született. Elég a rekombinációs DNS-technikában, a génkifejeződésben, a rubisco enzim szerepének, a fotoszintetizáló reakciócentrum működésének tisztázásában elért eredményekre utalni. A könyv rövid történeti hátteret ad, a megoldásra váró kérdések eddig nem bizonyított eredményeit is közölve, az egyes elméletek pro- és kontráit elemezve, a gondolkodtató elmélyülés igényével mintegy rávezeti az olvasót a jövő kutatási irányainak felismerésére. A könyv értéke, annak enciklopédikus jellege, amit csak tovább fokoz a 10. és 20. fejezetekben található értelmező szótár (glosszárium). Jó érzékkel teremt egyensúlyt a teoretikus és praktikus (mezőgazdasági és kertészeti) aspektusok között. Illusztrációs anyaga gondolkodásra és a növényélettani szemléletmód átélésére serkentő. Az egyes fejezetek oknyomozó felépítése és olvasmányos stílusa méltán tükrözi a szenior szerző sok-évtizedes egyetemi oktatói tevékenységét és elsőrendű előadói tehetségét.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!