TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A nyelv

, : A nyelv

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

263 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv egy stomatologus és egy belgyógyász nagyon hasznos együttműködésének az eredménye, és az orvostudomány egy eddig kellő figyelemre nem méltatott ágazatának minden részletre kiterjedő és alapos tárgyalását tartalmazza. Aránylag kis terjedelme ellenére is mélyreható módon számol be a témával kapcsolatos kutatásokról, összesíti a világszerte eddig elért eredményeket és egybeveti őket a saját kutatások anyagával.
A műfaja szerint kismonográfiának tekintendő könyv összegezi a nyelvre vonatkozó anatómiai, szövettani, phylogenetikai és physiologiai ismereteket, közli a világszerte alkalmazott és a Budapesti Szájsebészeti Klinikán kialakított saját vizsgáló módszereket is. Külön fejezetekben foglalkozik a sajátosan csak a nyelvre lokalizált betegségekkel és külön fejezetekben a systemás betegségekkel, amelyeknek csak a tünetei jelentkeznek a nyelven; a baktériumok, gombák, vírusok okozta betegségekkel; külön nagy fejezetben a nyelvtumorok kóroktani tényezőivel és egy új tünetcsoporttal, amelyet a szerzők gerolingualis syndromának neveztek el.
Külön ki kell emelnünk a könyv egészen kiváló ábraanyagát, amely egyedülálló a maga nemében. Ez a kézikönyv belgyógyászok és fogorvosok számára szinte nélkülözhetetlen."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!