Ez a füzet - amely bemutatja az élelmi anyagok természetes és mesterséges eredetű radioaktivitásának kialakulását, és tájékoztató jelleggel adatokat is közöl az élelmiszerekben mérhető sugárszennyezettségi szintekről - főleg azoknak írodott, akik nem hivatásszerűen foglalkoznak sugárbiológiával, atomtechnikával. Elsősorban azoknak a kertészkedőknek, kiskerttulajdonosoknak szól, akik a zöldséget, főzelékféléket, gyümölcsöt maguk termelik meg, s szeretnének kissé többet tudni az élelmiszerek sugárszennyeződéséről és a sugármentesítési lehetőségekről. Egyúttal segíti az Olvasó tájékozódását a csernobili atomerőmű-balesetet követő radioaktív szennyeződés értékeléséhez, hozzájárulva a mendemondák kiküszöböléséhez, s a valós helyzetet tárja fel a nem szakértők számára.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Szabó S. András: A radioaktív szennyeződés megjelenése biológiai környezetünkben
Szerkesztő:
Illusztrátor:
Kiadás:
Budapest, 1987
Kiadó:
Kategóriák:
Biológia Környezetvédelem Mezőgazdaság általában
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
41 p., ill.
Kötésmód:
fűzött
ISBN:
9632324455