TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A sejtosztódás szabályozása és befolyásolása

, : A sejtosztódás szabályozása és befolyásolása

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Biológia Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

430 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630527847

tartalom:

"Igen sok megbetegedés - közülük is főként a rosszindulatú daganatos kórképek - kialakulásában döntő szerepet játszik az egyes sejtek osztódási-differenciálódási zavara, a szabályozó tényezőkkel szembeni teljes vagy részleges "érzéketlensége". A jelen kötetben négy ország nemzetközileg elismert szakemberei adnak kritikai összefoglalót az orvosi kutatás olyan alapvető kérdéseiről, mint az őssejtek szerepe az egyes szervek fejlődésében, illetve megújulásában; a sejtosztódás szabályozása egészséges és kóros körülmények között; a sejtosztódás változása egyes emberi megbetegedésekben, valamint a sejtosztódás ütemének módosítása endogén és exogén eredetű kémiai vegyületekkel - daganat elleni gyógyszerekkel -, illetve ionizációs sugárzással. A morfológiai - különösképpen az elektronmikroszkópos -, illetve a biokémiai módszerekkel észlelt kutatási eredmények és a kísérleti és klinikai megfigyelések egymást kiegészítő elemzése igen újszerű megközelítési módot jelent. E könyv minden bizonnyal hasznosan fogja segíteni a különféle szervek (máj, vérképző- immun-, gyomor-, bélrendszer) sejtpopulációinak kóros növekedésével együttjáró megbetegedések korszerű értelmezését, diagnózisát és gyógyítását."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!