TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A szerves vegytan elemei, különös tekintettel azoknak biológiai vonatkozásaira

, : A szerves vegytan elemei, különös tekintettel azoknak biológiai vonatkozásaira

Kiadás:

Sopron, 1930

Kiadó:

Röttig-Romwalter

Kategóriák:

Biológia Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

550 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az organikus vegyületek mesterséges előállítását csak Wöhler idejében (1828 táján) kezdték meg; ekkor állították elő a zsírsavakat is, amivel azután megdőlt az a nézet, hogy az organikus vegyületek képződéséhez bizonyos „életerők” volnának szükségesek. Ebből folyik, hogy az „organikus chemia” elnevezés is ma már tisztán csak történelmi jelentőséggel bír.
Hogy a vegytani tudomány ma már mennyire lerázta a Wöhler fellépése előtti felfogásokat, az legjobban látható abból, hogy a szerves vegytan a cukrok, cserzőanyagok, fermentumok, vitaminok, hormonok, növényi virágfestékek stb. rejtélyeibe is behatolt és igen sok kérdést tisztázott. […] 


Ma már több mint 100.000 olyan organikus vegyületet ismerünk, melyet mesterséges úton állíthatóak elő ez a szám erősen túlszárnyalja az ismert anorgamikus vegyületek számát. Mivel az organikus chemia részben más módszerekkel dolgozik, mint az anorganikus chemia, a két tudományágat mindig egymástól elválasztva szokás tárgyalni."

leírás:

A fűzött kötés szétesőfélben, a borító elülső lapja elválik a könyvtesttől.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!