tartalom:
˝A szerzők új könyve megismertet a tápanyag-előállítás folyamataival a növényekben, felhasználásával az állati szervezetben, a takarmányok tartósításának, feldolgozásának, kezelésének biológiájával, bemutatja a takarmányféleségek értékelési módját, a takarmányozási gyakorlat biológiai hátterét. A Függelék - amely önálló stúdium - a takarmányok energetikai megítélésének rendszerével foglalkozik. Ennek kapcsán egyrészt általános biológiai-fiziológiai alapokat nyújt, másrészt számos gyakorlati takarmányozási elvet közöl. Megismertet a takarmányok energiatartalmának sorsával az állati szervezetben. A könyv fejezetei önállóak, önmagukban zártak, mégis egységes egésszé szövődnek össze abban a biológiai láncban, amely a napfénytől, a levegőtől, a víztől és a talajtól az állat táplálékáig, a takarmányig, majd az állati szervezetig tart.˝
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető