TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A természettudomány rövid története

A természettudomány rövid története

Szerkesztő:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

GABO Kiadó

Kategóriák:

Biológia Csillagászat Fizika Kémia Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

224 p.,ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637318836

tartalom:

"Az ember a történelem hajnala óta próbálja megmagyarázni, miként működik a világ. Évezredeken keresztül nem is törekedtünk arra, hogy elképzeléseinket tényekkel támasszuk alá inkább természetfeletti lényeket képzeltünk a dolgok mögé, vagy tisztán logikai alapon próbáltuk megfejteni létezésünk titkait. A tudomány az alkimisták és varázslók, a filozófusok és csalók birodalma volt. Azután színre lépett Galilei, aki felismerte, hogy a tudományos elméletek csak akkor helytállóak, ha a gyakorlatban, elvégzett kísérletekkel tudjuk bizonyítani helyességüket. Ez az egyszerű, ám mégis kényszerítő erejű megállapítás képezte azt a szilárd alapot, amelyre a korszerű tudományos gondolkodás építkezik. A kísérletileg ellenőrizhető törvények - amelyeket a matematika kérlelhetetlen logikai szigora támaszt alá - tették végül a természettudományt, a bennünket körülvevő földi világ és a Világegyetem megismerésének eszközévé. Newton kora óta a természettudomány szerteágazóan fejlődött. A csillagászok felderítették a Világegyetem titkait, a vegyészek megismerték az anyag természetét, a biológusok pedig elámultak az élet bonyolultságán."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!