TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A titkos kód. A művészetet, a természetet és a tudományt szabályozó rejtélyes képlet

: A titkos kód. A művészetet, a természetet és a tudományt szabályozó rejtélyes képlet

Kiadás:

h. n., 2009

Kiadó:

Vince Kiadó

Kategóriák:

Biológia Filozófia Matematika Művészettörténet Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

203 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9783836515511

tartalom:

˝Az aranymetszésnek komoly hagyománya van a nyugati kultúrában. Ez az isteni arányként, szent metszetként vagy fiként is ismert egyszerű, ugyanakkor rejtélyes alapelv vég nélkül visszaköszön a természet, a művészet és a tudomány világában. Az isteni arány megtalálható a növények magjainak mintázatában, a méhek családfájában, a piramisokban, a gótikus katedrálisokban, a reneszánsz festményeken, az emberi testben vagy a kagylókban, hogy csak néhány példát említsünk a végtelen sorból. A matematikusok a görög fi betűvel jelölik, de az aranymetszésre utal az 1 plusz gyök 5 per 2 képlet vagy az 1,6180339... szám is. Története a babilóniai agyagtáblákon található számításokkal kezdődött, s nyomon követhető egészen a digitális kor fraktáljaiig. Ezért olyan nehéz megfelelően leírni ennek a természet által meghatározott aránynak az egyediségét és szépségét, amely 2500 éve esztétikai útmutatóként szolgál a művészet és az építészet számára. Alaposabban megvizsgálva, mindenhol az aranymetszés változataira bukkanunk: a Parthenón épületében például aranyháromszögként, a rózsaszirmokban aranyszögként, a liliomban, a százszorszépben, az ananászban és az ember DNS-ében pedig Fibonacci-számként.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!