TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A viselkedés mint a fejlődés hajtóereje

: A viselkedés mint a fejlődés hajtóereje

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Biológia Filozófia Pedagógia Pszichológia Genetika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korunk Tudománya

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630547503

tartalom:

Paget elsősorban mint pszichológus vált világhírűvé, jelen munkájában viszont más oldalról mutatkozik be. Már fejlődéslélektani kísérleteiben megcsodálhattuk a tényeknek, történéseknek, a logikai mérlegelésnek kristálytiszta kezelését, mostani esszéjében viszont nagy elméletek, nagy genetikusok álláspontjainak újragondolásával közelíti meg az evolúció jelenségét. Azt a szövevényes okozati rendszert vizsgálja, mely az élőlények differenciálódását hozta létre a törzsfejlődés folyamán. Az öröklött belső feltételek és az új formára dinamizáló külső hatások egyszerre molekuláris és mezzo szinten összefüggő mechanizmusát vázolja fel Piaget e művében. Aggályosan előadott fejtegetéseinek végső konklúziója az, hogy az élet nem elsősorban belső genetikus adottságok eredményeként nőtt naggyá és változatossá, hanem az élőlénynek a külső viszonyokra adott adaptációs és tanulságos tevékenysége ad ösztönzést és mintát új szervek és genetikus programok kialakításához.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!