TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A vízminőség-szabályozás kézikönyve

A vízminőség-szabályozás kézikönyve

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Aqua Kiadó

Kategóriák:

Biológia Kémia Környezetvédelem Vízügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

471 p.

Kötésmód:

félvászon

ISBN:

9636024596

tartalom:

"A most megjelent "Vízminőség-szabályozás kézikönyve" összefoglalja a vízgazdálkodás egyes szakágazatainak vízminőségi összefüggéseit, a vízminőség védelem kialakulásának és differenciálódásának történelmi folyamatát. Az egyetemes minőség-fogalomból és a minőség változásának dialektikus törvényszerűségeiből kiindulva - sok klasszikus és kortárs szerző filozófiai munkái, valamint szaktudományos irodalmi hivatkozások alapján - megkísérli a vízminőség gyakorlatilag is alkalmazható fogalom-rendszerének kidolgozását. Erre építve levezeti a vízszennyezés, a vízminőség-változás és a vízminőség szabályozás folyamatát. Konkrétan ismerteti a különböző szennyezőforrásokat, a vízszennyező anyagok keletkezését és vízbejutását, a vízbejutott szennyezőanyagok hatásmechanizmusát, a szennyezett víz által okozott káros folyamatokat az élő szervezetekben, a különböző ipari és mezőgazdasági technológiákban. Módszertani útmutatót ad a károk megelőzését szolgáló vízminőségi követelmény-rendszer kialakítására és ennek felhasználásával meghatározza az optimális vízminőség szabályozás alapelveit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!