TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Általános és szervetlen kémia. Ovostanhallgatók számára

: Általános és szervetlen kémia. Ovostanhallgatók számára

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Kémia Orvostudomány Tankönyv Medicina Könyvkiadó könyvei

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

212 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Az orvostanhallgatók tanulmányaik kezdetén két féléven át foglalkoznak kémiával. Sok hallgató azonban e stúdiumok során úgy érzi, hogy ez nem igazi "orvosi tárgy", mivel ennek keretében nem az egészséges és a beteg emberről esik szó elsősorban. E tankönyv mindenekelőtt azt a tényt kívánná az orvostanhallgatóban tudatosítani, hogy bár a kémia nem orvostudomány, de annak egyik nélkülözhetetlen alapja. Az orvos tevékenységének csaknem minden területén találkozik kémiával. E találkozás lehet tisztán gyakorlati jellegű, de lehet elméleti természetű is. Ha figyelembe vesszük, hogy az orvosi tevékenység nagyfokú specializáltsága folytán a szakma különböző területein működő orvosok kémiai igényei igen szerteágazóak, akkor egy minden tárgykört kimerítő szakmunka megírása szinte kilátástalan feladatnak látszik. Az orvostanhallgatók számára készült tankönyv megírásakor az alábbi szempontokat kellett figyelembe venni: a) az orvostanhallgatónak mindenekelőtt a másodév során oktatandó biokémia számára szükséges kémiai előismereteket kell megszereznie; b) az orvostanhallgatókat olyan kémiai ismeretekkel kell ellátni, amelyekre további tanulmányaik során, más tárgyak keretében szükségük lesz, és amelyeket akkor már senki sem fog elmagyarázni nekik; c) a klinikai laboratóriumokban sok olyan gyakorlati jellegű kémiai ismeretre van szükség, amelyeket már a kémia tantárgya keretében célszerű megszerezni; d) egyáltalán nem lényegtelen szempont végül hogy az orvostanhallgató a kémiát más tárgyakkal párhuzamosan kénytelen tanulni, és ezért figyelmét és idejét is megosztani ezek között. Ezért kifejezetten törekedni kellett olyan terjedelmű tankönyv megírására, mely ilyen körülmények között is teljesíthető követelményeket állít az orvostanhallgató elé."

Állapot:

közepes

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!