TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Az algák biológiája és gyakorlati jelentősége

: Az algák biológiája és gyakorlati jelentősége

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1977

Kiadó:

Ceres Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Búvárkodás Vízügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

234 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az algák biológiája és gyakorlati jelentősége" című könyvében Dr. Péterfi István akadémikus a tudományos ismeretek mai színvonalán röviden tájékoztatja az olvasót az algák elméleti és gyakorlati fontosságáról. A szerző ennek megfelelően ismerteti az algák gazdag, változatos világát, összefoglalóan jellemzi az egyes algacsoportokat, az algákkal kapcsolatos morfológiai, fiziológiai és ökológiai kérdéseket. Az algatörzsek tárgyalása során konkrét példákkal szemléltetve bemutatja az egyes algacsoportok legjellemzőbb külső morfológiai, sejtszerveződési, biokémiai, élettani, ökológiai és származástani vonatkozásait. Külön fejezetben tárgyalja az algasejt és algatest felépítését, kialakulását és működését. Az élettani kérdésekkel foglalkozó fejezetek tárgyalásánál különös figyelmet szentel az ásványi táplálkozás, abszorpció, légzés, növekedés, mozgásjelenségek, szaporodás és öröklődés ismertetésére. Az ökológiai fejezetben az algák és a biocönózis az algák és a biocönózis tagjai közötti kapcsolat és a természetes környezetben megvalósuló szervesanyag-termelést tárja az olvasó elé. A továbbiakban az algák természetének elvi és gyakorlati mikroszkopikus egysejtű moszatok, valamint az óriástestű tengeri algák termesztésének módozatait részletezi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!