TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Az ember regénye

: Az ember regénye

Kiadás:

h. n., 1979

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Matematika Művelődéstörténet Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Univerzum Könyvtár

Terjedelem:

149 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az Univerzum-könyvtár keretében 1965-ben jelent meg a neves francia kibernetikus-tudós trilógiájának első kötete " Az anyag regénye", majd ezt követte 1968-ban "Az élet regénye" , s most útjára bocsájtjuk a harmadik kötetet, "Az ember regényé"-t, amely az emberré válás útján kíséri végig e sajátos regény főhősét. A könyv tudománytörténeti gazdagsága mellett okfejtésének logikusságán és sodró erején túl igazi értékét abban a fejlődéselméletben leli meg, amely lehetővé teszi az emberiség múltjának, jelenének és jövőjének egységes folyamatként való ábrázolását. Az olvasót megragadja a sok ismert és kevéssé köztudott felfedezés története: felelősségre és gondolkodásra késztet korunk nagy problémáinak felsorakoztatása , és aggodalmas optimizmussal tölt el jövőjóslata. A könyvben kirajzolódó egységes folyamat tengelyében az ember áll munkaeszközeivel való bonyolult kölcsönhatásban, az első pattintott kőeszközöktől a legbonyolultabb kibernetikai eszközökig. A kötetben sok töprengésre késztető gondolattal találkozik az olvasó, olyan nézetekkel, amelyek megragadnak, és olyanokkal, amik vitára buzdítanak. E vitákhoz nyújt jó segítséget H. Varró Rózsa elemző, kritikus előszava. Reméljük, hogy aki megismerte az első két kötetet, nagy érdeklődéssel nyúl a befejező részhez, és aki ezt elolvassa keresni fogja a trilógia első köteteit is. Mindenkinek ajánljuk, akit érdekel az emberiség útja: múltja, jelene és jövője. "

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!