TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Bevezetés a ciklusszemléletbe

: Bevezetés a ciklusszemléletbe

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Biológia Csillagászat Filozófia Fizika Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

211 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963054377x

tartalom:

"Az egységes világkép kialakítása minden korban a tudósok és gondolkodók legigényesebb feladatának számított. Szádeczky-Kardoss Elemér eredetileg a földtudományokra vonatkozó egységbe foglalási törekvését a 70-es évek elejétől a világ minden jelenségére igyekezett kiterjeszteni. Általános ciklusszemléletében a jelenségeket, folyamatokat azok ciklicitása (fejlődése, tetőzése, hanyatlása) alapján csoportosította, és egymásra hatásukat feltételezve, egységes rendszerbe foglalta. A jelenségek összefüggésének ilyen vizsgálata nagyon széles határok közötti egységesítést ígér. Ám egyes szaktudományok határai elmosódnak, s ez növeli az egységesítés nehézségeit, mert az egyes tudományoknak kialakult a saját fogalomrendszere, gondolkodásmódja. A szerző sajnos már nem dolgozhatott tovább ezen ellentmondások feloldásán, s így e mű 'továbbfejlesztésre szoruló, első vitaindító áttekintés' maradt: ám így is nagyszerű és egyedülálló vállalkozás."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!