TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Bioetikai olvasókönyv: multidiszciplináris megközelítés

Bioetikai olvasókönyv: multidiszciplináris megközelítés

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1999

Kiadó:

Dialóg Campus Kiadó

Kategóriák:

Biológia Jog Genetika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

308 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963912320x

tartalom:

"A "bioetika" szó a különböző emberek számára különböző tartalommal bír A bioetika úgy definiálható mint a biológia és az orvostudomány etikai kérdéseivel foglalkozó, természet- és társadalomtudományokon alapuló interdiszciplináris tudomány. Az etika és a jog két különálló diszciplína, a kettő közötti kapcsolat azonban nyilvánvaló. A bioetika nem elvont elméleti tudományág, mivel olyan kulturális, etikai és szociális kérdésekkel foglalkozik, melyek az egészségügy, a mezőgazdaság és a természeti környezet széles területét érintik. Amennyiben elszakad a gyakorlati élettől, akkor már nem is bioetika, hanem csak alkalmazott filozófia. Hazánkban az utóbbi időkig elsősorban orvosegyetemeken, egészségügyi főiskolákon oktatták, mint orvosi vagy egészségügyi etikai kérdésekkel foglalkozó tantárgyat, az utóbbi időkben azonban egyre gyakoribbak a bioetikai szemináriumok biológiatanár, biológus és jogászhallgatók, katonai szakemberek és teológusok körében is. A bioetikai alapokon való helyes döntéshozatal az egyes személyek önálló és független jogainak a tiszteletben tartását feltételezi, amikor az összes szükséges információ birtokában valaki olyan döntést hoz, melynek kivitelezésében őt senki sem akadályozhatja meg. Ez a mechanizmus összhangban van a demokratikus elvekkel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!