TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Biotechnológia

: Biotechnológia

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Biológia Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

194 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632340434

tartalom:

"A biotechnológia szó már valamennyiünk számára ismerősen cseng, hiszen nap mint nap találkozunk a vele kapcsolatos hírekkel a napilapokban, a rádióban, a televízióban. Hogy pontosan miről is van szó, kevesen tudják. Új, rohamosan fejlődő tudományág ez, amely forradalmasítja a gyógyászatot, az élelmiszeripart, a mezőgazdasági termelést. A szerző nagy érdeme, hogy tudományos igénnyel, de közérthetően fogalmazza meg a biotechnológia lényegének megértéséhez szükséges biokémiai, élettani ismereteket. Erről tanúskodik az is, hogy a könyvet Angliában is kiadják. A szerző könyvének első részében a géntechnika megértéséhez nélkülözhetetlen ismereteket foglalja össze. A könyv második része a géntechnika gyakorlati alkalmazásáról szól. Itt ismerteti a szerző a gyógyászati termékek (inzulin, növekedési hormonok, interferon, antibiotikumok), a vegyipari termékek (aminosavak, enzimek, vitaminok) termelésének módját, továbbá a növények és állatok szaporításában már megvalósított biotechnológiai módszereket. A könyv utolsó részében a géntechnológiában rejlő lehetséges kockázattal, etikai kérdésekkel foglalkozik. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!