TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Duna-Dráva Nemzeti Park

, : Duna-Dráva Nemzeti Park

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Mezőgazda Kiadó

Kategóriák:

Biológia Helytörténet Néprajz Környezetvédelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nemzeti Parkjaink

Terjedelem:

406 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639358517

tartalom:

˝Az 1996-ban alapított Duna-Dráva Nemzeti Park természeti értékeire, az Al-Duna és a Dráva-völgy élővilágára már a XVII. században felfigyeltek. A folyószabályozások, lecsapolások megszelídítették ugyan a folyókat, megváltoztatták a mederviszonyokat, de még ma is különleges növény- és állattani értékeket találunk e dombokkal, erdőségekkel, árterekkel, sziklagyepekkel, kaszálókkal váltakozó tájban. A több évtizede folyó kutatómunkával feltárt élővilág gazdagságát jelzi, hogy eddig 150 növénytársulást írtak le, s több mint 100 védett növényt, több ezer állatfajt regisztráltak a nemzeti park területén. A természeti szépségek iránt fogékony olvasó nemcsak ezt a sokszínű növény és állatvilágot ismerheti meg a könyvből, hanem e táj természetföldrajzi adottságait, éghajlatát, a gyors folyású Dráva és a méltósággal hömpölygő Duna vízjárását is. Képet kap az itt élő emberekről, életükről, munkájukról, akiknek múltját és jövőjét határozza meg ez a varázslatos, titokzatos, barátságos dél-dunántúli táj.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!