TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Éghajlat és élet

: Éghajlat és élet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1953

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Biológia Geológia Meteorológia Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

528 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Lev Szemjonovics Berg orosz geográfus. Hazájában ő rakta le a limnológia alapjait az édesvizek, különösen a tavak fizikai, kémiai és biológiai viszonyaival kapcsolatos kutatásaival. Munkássága sok hasznos adatot szolgáltatott az oroszországi halak paleontológiájáról, anatómiájáról és embriológiájáról. Jelentős eredményeket ért el a halak szaporodásában tapasztalható időszakosság és a vándorló fajoknál érvényesülő klimatikus hatások vizsgálatával. Kutatásai során az állatok földrajzi elterjedését is vizsgálta, az állatföldrajz témakörében végzett kutatásai alapján rekonstruálta a fő eljegesedések idejét. Paleoklimatológiai alapon vizsgálta az üledékes kőzetek eredetét, a talajok képződését. Eredményei mutatják, hogy a modern geográfia és a történeti földtan eljárásai hatékonyan ötvözhetők. Nagyszámú jelentős alkotása közül kiemelkedik a volt Szovjetunió földrajzi zónáiról és Aral-tóról írt munkája. Éghajlat és élet című műve magyarul is megjelent.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!